Briefkaartenactie

HILVERSUM, 4 JUNI. De briefkaartenactie van Radio 3 tegen vreemdelingenhaat in Duitsland verloopt boven verwachting.

De initiatiefnemers verwachten dat het aantal aanvragen voor kaarten in de miljoenen zal lopen. Gedacht was dat hooguit tweehonderdduizend aanvragen zouden binnenkomen. Volgens de KRO, die met de actie begon, zullen komende maandag ruim vier miljoen kaarten klaar liggen bij warenhuizen, supermarkten en kledingwinkels. Op veel scholen zal de briefkaart worden verspreid onder leerlingen. Met de kaart wordt geprotesteerd tegen de aanslag op het Turkse gezin in het Duitse Solingen. Mensen die daar “woedend” en “verbijsterd” over zijn, kunnen de kaart aan de redactie van Radio 3 terugzenden. Het is de bedoeling dat de briefkaarten uiteindelijk aan de Duitse bondskanselier Kohl worden aangeboden.