Bevriende dieren

Een dierenvriend is een mens dat van dieren houdt. Sommige dieren zijn ook dierenvrienden. Die dieren houden dan van dieren van een andere soort. Honden kunnen van katten houden, stekelvarkens spelen met leeuwen, een papegaai gaat op bezoek bij een leguaan. Meestal worden dieren pas dierenvrienden als ze het met dieren van hun eigen soort niet goed kunnen vinden. Als een moeder bijvoorbeeld niets met haar kinderen te maken wil hebben. Gelukkig zijn er dan andere dieren die haar taak willen overnemen.

Babystekelvarken Thumper en jonge leeuw Zenda in de dierentuin in Johannesburg in Zuid-Afrika. Thumper kwam naar de dierentuin omdat zijn moeder door een jager was doodgeschoten. Zenda werd door de dierentuin gevangen. Foto Jan Hamman/ CCITT Leafax

De leguaan Otto en de papegaai Kyros gaan elke dag bij elkaar op bezoek in de dierentuin van de stad Regensburg in Duitsland. Foto Carl Staedele/UPI.

Illustratie Ryu Tajiri

Vier katjes hadden geen moeder meer en werden door mevrouw Lib Cates uit het stadje Graham in Amerika in huis genomen. Haar chihuahua Coco zorgt nu voor de wezen. Foto Richard Jordan/ Daily Times News.

Een 17 dagen oud tijgertje drinkt bij een Doberman in de dierentuin van Chhat Bir in India. De moeder wou haar kind niet voeden. Foto H.S. Nanda/AP

Een ekster landt op de rug van een kat in de buurt van de stad Melbourne in Australië. Foto AP

Een pinguin van de Zuidpool onderzoekt een ijsbeer van de Noordpool in de dierentuin van München in Duitsland. Foto Petra Schramek/Reuter

Twee jaar geleden werd er in Artis een Huzaar-aapje geboren. De moeder wou niets van haar kind weten. Oppasser Jaap Versloot nam het aapje mee naar huis en gaf het de fles. Zijn poes wilde het aapje wel likken. Foto NFP

Babystekelvarken Thumper en jonge leeuw Zenda in de dierentuin in Johannesburg in Zuid-Afrika. Thumper kwam naar de dierentuin omdat zijn moeder door een jager was doodgeschoten. Zenda werd door de dierentuin gevangen. Foto Jan Hamman/ CCITT Leafax

De leguaan Otto en de papegaai Kyros gaan elke dag bij elkaar op bezoek in de dierentuin van de stad Regensburg in Duitsland. Foto Carl Staedele/UPI.

Vier katjes hadden geen moeder meer en werden door mevrouw Lib Cates uit het stadje Graham in Amerika in huis genomen. Haar chihuahua Coco zorgt nu voor de wezen. Foto Richard Jordan/ Daily Times News.

Een 17 dagen oud leeuwtje drinkt bij een Doberman in de dierentuin van Chhat Bir in India. De moeder wou haar kind niet voeden. Foto H.S. Nanda/AP

Een ekster landt op de rug van een kat in de buurt van de stad Melbourne in Australië. Foto AP

Een pinguin van de Zuidpool onderzoekt een ijsbeer van de Noordpool in de dierentuin van München in Duitsland. Foto Petra Schramek/Reuter

Twee jaar geleden werd er in Artis een Huzaar-aapje geboren. De moeder wou niets van haar kind weten. Oppasser Jaap Versloot nam het aapje mee naar huis en gaf het de fles. Zijn poes wilde het aapje wel likken. Foto NFP