Rusland door gelijkspel naar WK

ROTTERDAM, 3 JUNI. Rusland heeft zich als vijfde land geplaatst voor het WK in de Verenigde Staten. In groep 5 speelden de Russen in Reykjavik met 1-1 gelijk tegen IJsland. Griekenland had zich al verzekerd van deelneming aan de eindronde. De andere geplaatste landen zijn Mexico, titelverdediger Duitsland en het Amerikaanse team dat als gastland optreedt.

In groep 1 behoudt Schotland een kleine kans op kwalificatie. In Aberdeen werd Estland met 3-1 verslagen. Schotland staat nu op de derde plaats met twee punten achterstand op Italië en vier op Zwitserland. Ook Portugal heeft nog een reële kans.

Zweden is door een 5-0 zege op Israël de nieuwe lijstaanvoerder in groep 6. Thomas Brolin was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. De Scandinaviërs hebben evenveel punten als Frankrijk, maar een iets beter doelsaldo. Bulgarije maakt met een wedstrijd meer en een punt minder, nog een kleine kans op plaatsing.

Spanje en Denemarken hebben de beste papieren in groep 3. Koploper Spanje won in Litouwen met 2-0, Denemarken versloeg op eigen veld Albanië met 4-0. Ook Noord-Ierland behield een minimale kans op het bereiken van de eindronde na de 2-1 zege in Letland. Ierland heeft de minste verliespunten maar loopt een paar duels achter.

In groep 4 boekte het team van Tsjechen en Slowaken een verrassende 5-2 zege op Roemenië. Beide landen maken met Wales uit welke ploeg België vergezelt naar de Verenigde Staten. De Belgen zijn bijna zeker van een ticket.