Plissé-rokken bezorgen Vilenzo doorbraak

TILBURG, 3 JUNI. Rokjes met felroze motieven, blauwwitte broekjes, miniatuur-spijkerjackies en bijpassende petjes - bij het Tilburgse confectiebedrijf Vilenzo hangen de modellen voor de kindermode van volgend jaar zomer nu al in de rekken. Ze vormen kleurige accenten in het verder zeer sober uitgevoerde gebouw van waaruit oprichter W.H.C.M. Vilé sinds 1967 zijn stoffen en kinderkleren de wereld in stuurt.

De G-10 en het IMF komen in hun studies tot vergelijkbare suggesties om een herhaling van de septembercrisis te voorkomen. Het EMS moet weer functioneren zoals oorspronkelijk de bedoeling was, als een aanpasbaar stelsel van stabiele wisselkoersen. Geregelde, beperkte koersaanpassingen voorkomen dat zich onhoudbare spanningen opbouwen. Ook kan de bandbreedte waarbinnen koersen mogen afwijken van de spilkoers, verbreed worden of kunnen de interventieverplichtingen worden aangescherpt. Een ander voorstel is om versneld de stap naar de Economische en Monetaire Unie (EMU) te wagen. Dat zou betekenen dat de voorwaarden die hiervoor in het verdrag van Maastricht zijn neergelegd, soepeler genterpreteerd moeten worden, omdat geen land hieraan op korte termijn zal voldoen. De EG-ministers van financiën hebben evenwel afgelopen weekeinde nog eens onderstreept dat ze daar niets voor voelen.

    • Marcella Breedeveld