Mogen wil naar officiële beurs

Het Leidse plantenbiotechnologiebedrijf Mogen overweegt in de tweede helft van het jaar notering aan te vragen op de officiële beurs.

Dit zal vooralsnog de parallelmarkt worden. “Deze markt wordt weliswaar binnen afzienbare tijd in de gewone markt gentegreerd, maar we zullen dan automatisch op die markt terechtkomen, zo is ons na overleg met de beurs gebleken”, zei Mogen-directeur ir. A.L. Breure.

Overheveling van de incourante markt, waar de aandelen thans worden verhandeld, naar de officiële markt betekent volgens Breure geen nieuwe aandelenemissie. Het is de bedoeling dat er notering komt voor de 7.304.181 uitstaande aandelen. Ruim 83 procent van deze stukken is geplaatst in de vorm van certificaten. Afgezien hiervan worden dit jaar 400.000 aandelen onderhands geplaatst.

Mogen ontwikkelt met behulp van genetische modificatie gewassen met verbeterde eigenschappen. Het bedrijf lijdt al geruime tijd aanloopverliezen, maar deze worden steeds kleiner. Vanaf 1995 worden de eerste bescheiden winsten verwacht, zo meldt de directie.