Foto: OXFORD - Het kapitale huis van de eind 1991 ...

Foto: OXFORD - Het kapitale huis van de eind 1991 omgekomen krantenmagnaat Robert Maxwell, Headington Hill Hall in Oxford, is onlangs verkocht aan het gemeentebestuur van Oxford.

Maxwells weduwe Betty blijft voorlopig een deel van het pand bewonen. Volgens het Britse dagblad The Independent zou Maxwells huis vijf miljoen pond sterling (bijna veertien miljoen gulden) hebben opgebracht.

De Oxford Brookes University heeft voor het grootste deel van de woning met het omliggende park, zwembad en tennisbaan een pachtcontract verworven voor 84 jaar. Betty Maxwell bezit een contract als onderhuurster dat loopt tot 1999. Sinds het overlijden van haar man woont Betty echter in Frankrijk. De universiteit onderhandelt met haar om ook de residentiële vleugel van het pand vrij te krijgen.

Begin vorig jaar werd de kostbare inboedel - van het meubilair tot en met Maxwells gouden Petek Philippe horloge - door Sotheby geveild. (Foto The Independent/Edward Sykes)