EG akkoord met reddingsplan voor Belgisch Intermills

De Europese Commissie heeft haar akkoord verleend aan de reddingsoperatie van de Waalse deelregering voor het Belgische papierbedrijf Intermills, voor de (gedeeltelijke) overneming waarvan de Gelderse Papiergroep meedingt.

De Waalse autoriteiten hebben enkele financiële claims laten vallen zodat de curatoren van het eind 1992 failliet verklaarde bedrijf in staat waren bankkrediet te verkrijgen om het bedrijf overeind te houden. Intussen gingen zij op zoek naar kandidaat-overnemers.

Het Waalse bedrijf is intussen opgesplitst. De fabriek Pont de Warche is in het Pinksterweekeinde eigendom geworden van de Franse papiergroep Sibille-Dalle, die ruim 3 miljoen gulden neertelde en 110 van de 200 werknemers van Warche overneemt.

Volgens de curatoren zijn voor de andere fabriek (Steinbach) de gesprekken met de Gelderse Papiergroep in een vergevorderd stadium. De Nederlandse Gelderse Papiergroep, voor 40 procent in handen van KNP BT, bezit al een papierfabriek in België, Denaeyer in Willebroek. Volgens de Belgische krant Le Soir zou Gelderse bereid zijn 200 tot 300 arbeidsplaatsen te handhaven en de activa van de fabriek grotendeels over te nemen voor een bedrag van ruim 8 miljoen gulden.