Stadsverbod geëist voor grootvader

ROTTERDAM, 2 JUNI. Als het aan de ouders van twee Zwolse jongens ligt, mag de grootvader van de jongens tot het jaar 2001, wanneer de jongens meerderjarig zijn, Zwolle niet meer in.

Ze eisten dit stadsverbod gisteren tijdens een kort geding in Zwolle. De 66-jarige opa wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met zijn beide kleinzoons. Op 4 mei werd de man betrapt bij het plegen van ontucht met een van de jongens. De man zou al enkele maanden met beide kinderen ontucht hebben gepleegd. De man is al eerder voor zedendelicten met minderjarigen veroordeeld. Volgens de ouders heeft het maatschappelijk werk hun toen uitdrukkelijk laten weten dat het uitgesloten was dat hij met zijn eigen kleinkinderen ontucht zou plegen. Op 8 juni spreekt de rechter het vonnis uit.