Recordinschrijving op Nettorente Fund

De inschrijving op het nieuw opgerichte Nettorente Fund van de Robeco Groep heeft een recordbedrag opgeleverd. Via het bankensyndicaat onder leiding van Rabobank Nederland en via het Rogiro-systeem is een bedrag van 800 miljoen gulden binnengekomen. Dit is volgens de Robeco Groep de grootste introductie van een beleggingsfonds op de Amsterdamse Effectenbeurs die ooit heeft plaatsgehad.

Beleggen in aandelen Nettorente Fund is, volgens Robeco, onder meer aantrekkelijk omdat het fonds wel vennootschapsbelasting betaalt (35 procent), maar geen dividend uitkeert waarop de fiscus het doorgaans hogere tarief van de inkomstenbelasting toepast.

Het fonds belegt in kortlopende guldenswaarden. Het is het tweede geldmarktfonds van de Robeco Groep naast het RG Money Plus Fund.