Nieuwe actie van Rotterdamse politie

ROTTERDAM, 2 JUNI. De politie heeft dinsdagavond 42 mensen aangehouden bij een reeks invallen in zestien drugspanden en een koffieshop in Rotterdam-West.

Tijdens de actie, die door honderd politieagenten werd uitgevoerd, werden tevens wapens, verdovende middelen en geld in beslag genomen. De agenten werden bijgestaan door de bereden politie en een politiehelicopter. De Rotterdamse politie hield al eerder een dergelijke grootscheepse actie in de wijk Middelland op 28 april, waarbij 128 arrestaties werden verricht. Met deze acties hoopt de politie de drugsoverlast in de oude stadswijken tegen te gaan. Van de 42 gearresteerden zijn er inmiddels zestien weer op vrije voeten. Negen arrrestanten zijn in verzekering genomen en zeventien zijn aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen, omdat ze illegaal in Nederland verblijven.