Meteor blaast korte film nieuw leven in

De korte voorfilm is in de bioscoop, waar reclame, trailers en pauze meer geld opleveren, zo goed als uitgestorven.

Distributeur Meteor Film brengt tijdelijk verandering in deze situatie door de uitbreng van maar liefst drie "bijwerkjes' (zoals dat in de wandeling heet), waarvan er telkens een te zien is in het voorprogramma van de nogal kort uitgevallen speelfilm National Lampoon's Loaded Weapon 1. In Groningen is dat komende week Gerrit van Dijks animatiefilm Frieze Frame, een speelse poging om in het bestek van vier en een halve minuut negenendertig schilderijen uit het Frans Halsmuseum tot leven te wekken. Heerlense bioscoopbezoekers kunnen kijken naar een inhoudelijk verwante Engelse animatiefilm van dertien minuten, Tom Hoopers Painted Faces. De omvangrijkste distributie (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Haarlem, Arnhem, Maastricht, Geleen) geniet de Nederlandse korte speelfilm Scramble, geregisseerd door Ronald Beer (My Blue Heaven). In twaalf minuten schildert Beer het duel tussen golfspeler Huub Stapel en radiografisch bestuurde-vliegtuigjesfanaat Koos Elfering.

Niet bekend