Italiaanse politie houdt mafialeider op Sicilië aan

ROME, 2 JUNI. De Italiaanse autoriteiten hebben afgelopen nacht mafialeider Giuseppe Pulvirenti (63) aangehouden.

Zijn arrestatie volgt op die van Totò Riina, de belangrijkste Siciliaanse mafialeider, in januari en die van Nitto Santapaolo, de nummer twee, op 18 mei. Pulvirenti was na Nitto Santapaolo de belangrijkste mafialeider in het oosten van Sicilië. Om half drie vannacht werd hij verrast in een ondergrondse schuilplaats bij een boerderij op veertig kilometer van Catania. Volgens de politie was Pulvirenti na de arrestatie van Santapaola bang geworden en was hij al dagen niet meer uit zijn schuilplaats gekomen. Iedere nacht kwam een helper hem daar eten brengen. Aan zijn vinger had Pulvirenti een ring met twaalf diamanten, symbool voor de groep van de twaalf belangrijkste mafialeiders die regelmatig met elkaar overleggen. Hij had een pistool bij zich, maar verzette zich niet. Volgens de politie zei hij hetzelfde als Santapaolo bij zijn arrestatie: “Vroeg of laat moet er een einde aan komen.” Pulvirenti wordt verdacht van een aantal moorden. Tegen hem liepen zeven verschillende arrestatiebevelen. Hij werd beschouwd als de man die voor Santapaola het vuile werk deed, gebruikmakend van een klein legertje van trouwe moordenaars, dat voor een groot deel uit verwanten bestond.