Ian Kerkhof haalt oude eindexamenfilms van stal

Het piepkleine projectiezaaltje van de Nederlandse Filmacademie (Overtoom 301, Amsterdam) dient de laatste tijd regelmatig als mini-filmliga, waar onder de bezielende leiding van student Ian Kerkhof bizarre en obscure produkties vertoond worden. Deze week zijn er prachtige curiosa te zien, de veel te weinig van de plank gehaalde eindexamenfilms van een aantal Nederlandse regisseurs die inmiddels hun sporen elders verdiend hebben.

Maandag 7 juni bevat het programma onder meer de eindexamenprodukties van Wim Verstappen, Rob du Mée, Renee Daalder, Ruud van Hemert, Janny Langbroek en Nikolai van der Heyde. Een dag later wordt vervolgd met meer recente academiewerkstukken van onder anderen Cees van Ede, Ate de Jong, Dick Maas, Joost Kraanen en Otokar Votocek.

Aanvang: 19 uur stipt.