GEPEPERDE KIPFILET MET ROMIGE SAUS

Toen ik zo'n 15 jaar geleden voor het eerst in Nederland kwam wonen, had ik natuurlijk wel moeite met de taal. Maar ik wist dat, wilde ik de taal leren, ik mijn mond open moest doen en niet verlegen moest zijn. Op een dag stond ik op mijn beurt te wachten bij de poelier om mijn bestelling voor een pond kipfilet te plaatsen. Toen ik aan de beurt was, zei ik heel braaf: “Mag ik een pond kippevel alstublieft?” Ik begreep toen niet waarom alle mensen in de winkel in lachen uitbarstten. Voor dit recept hebt u echt een pond kipfilet nodig!

Voor 4 personen

2 eetlepels gemengde, gekleurde peperkorrels

2 theelepels zeezout

30 gram boter

1 teen knoflook, uit de knijper

2 hele kipfilets, totaalgewicht 500 gram, gehalveerd

Saus:

30 gram boter

2 eetlepels bloem

1/2 kippebouillonblokje

2 deciliter slagroom

4 eetlepels droge witte wijn

1 eetlepel Marsala

Doe de peperkorrels en het zeezout in een vijzel en stamp alles tot een grof mengsel. Doe de 30 gram boter en de knoflook in een kleine magnetronschaal, leg de deksel erop en zet 1 minuut in de magnetron op 100% (650 watt). Kwast de 4 stukken kipfilet met de knoflookboter in. Bestrooi de stukken met het peper- en zoutmengsel. Leg de stukken kip naast elkaar in een passende magnetronschaal, dek die af en zet even weg. Maak nu de saus. Doe de 30 gram boter in een magnetronschaal en zet die circa 30 seconden in de magnetron op 100% tot de boter gesmolten is. Roer er de bloem door en zet 1 minuut in de magnetron op 100%. Voeg het halve bouillonblokje toe en roer er de slagroom, wijn en Marsala door. Zet de saus 3 minuten terug in de magnetron op 100%, waarbij u een keer roert, tot de saus kookt en dik wordt. Giet de saus over de kipfilets, dek de schaal af en zet hem 5 tot 6 minuten in de magnetron op 100%, tot de kip gaar is. Draai de kip een keer om tijdens het koken. Dien de kip onmiddellijk op met wat saus erover.

    • Kim Maclean