Dordrecht degradeert na eerste thuiszege

DORDRECHT, 2 JUNI. Het vertrek van Dordrecht'90 uit de eredivisie ging gisteravond gepaard met de eerste overwinning op eigen veld dit seizoen. Aan de Krommedijk werd het al min of meer uitgespeelde Cambuur verslagen: 4-0. Vooral door de inbreng van de talentvolle Jerry Simons, die twee keer scoorde, werd Cambuur opzij gezet. Langerak en Langenhuijzen waren ook nog eens succesvol.

Maar met de winst kon de degradatie niet meer worden afgewend, want in Sittard deelden Fortuna en Den Bosch de punten en daarmee ook de buit: een plaats in de nacompetitie.

Met uitzondering wellicht van trainer Berger (“Ik ben een kind van de eredivisie”) lag niemand er echt wakker van bij Dordt. Voorzitter Den Braven had al laten doorschemeren de top van de eerste divisie leuker te vinden dan degradatie-voetbal op het hoogste niveau. Bovendien zou de begroting hoe dan ook worden teruggebracht tot twee miljoen gulden. Een groot aantal spelers mag vertrekken, of krijgt een verlaagde aanbieding.