Blinker terug in selectie Oranjeteam

ZEIST, 2 JUNI. Bondscoach Dick Advocaat heeft Regi Blinker van Feyenoord uitgenodigd voor de selectie van het Nederlands elftal dat volgende week woensdag in Rotterdam een wedstrijd speelt tegen Noorwegen in groep 2 van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal.

De linksbuiten heeft al een wedstrijd in het Nederlands elftal gespeeld. In Utrecht was hij erbij tegen San Marino. Daarna ontbrak hij op Wembley, waar Oranje gelijkspeelde tegen Engeland (2-2).

Advocaat heeft de groep van zestien vergeleken met het treffen in Engeland op vier plaatsen gewijzigd. Blind (niet geheel fit), Gullit (bedankt), Vink en Silooy (vorige keer toegevoegd nadat Van Aerle geblesseerd afviel) zijn verdwenen. Van Aerle, Blinker, Koeman en Jonk zijn terug. Met uitzondering van Blinker waren die de vorige keer niet fit.

Daarnaast zijn enkele belangrijke spelers niet beschikbaar wegens blessures. Van Basten (enkel) zegde voor de vijfde opeenvolgende keer af, de PSV'ers Kieft en Numan zijn al enkele weken uit de roulatie.

De selectie komt vrijdag bijeen in hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Koeman (Barcelona) en Wouters (Bayern München) hebben toestemming in het weekeinde nog voor hun club uit te komen, in verband met kampioenskansen. Voor zaterdag is er een oefensessie met Jong Oranje gepland. In de selectie zijn geen debutanten.

De selectie van het Nederlands elftal ziet er als volgt uit: De Goey (Feyenoord), Snelders (Aberdeen), Bergkamp (Ajax), Jonk (Ajax), Frank de Boer (Ajax), Overmars (Ajax), Bosman (Anderlecht), Van Vossen (Anderlecht), Koeman (Barcelona), Wouters (Bayern München), Blinker (Feynoord), Witschge (Feyenoord), De Wolf (Feyenoord), Winter (Lazio Roma), Rijkaard (AC Milan), Van Aerle (PSV).

De selectie van Jong Oranje: Roorda (Groningen), Moens (Excelsior), Van der Gaag (PSV), Klomp (PSV), Hoekstra (PSV), Oulida (Ajax), Vierklau (Utrecht), Van der Looi (Vitesse), Buskermolen (AZ), Stam (Zwolle), Van Gastel (Willem II), Rorije (GA Eagles), Pahlplatz (FC Twente), Mutsaers (RBC), Bond (Volendam), Jansen (Roda JC).