Betere horrorfilm naar de kleinere bioscopen

De stichting Film Events, organisator van de jaarlijkse marathons in voorheen het Weekend of Terror in het Amsterdamse Tuschinski-theater, beijvert zich deze zomer voor de verspreiding van de betere horror-film in de kleinere bioscoopsteden.

Onder het motto "The All-Night Horror Show' werden twee blokken van ieder vier recente, hoogwaardige griezelfilms samengesteld. Het A-programma bestaat uit Candyman, Braindead (zie elders op deze pagina), Henry: Portrait of a Serial Killer en Hardware, het B-programma bevat de nauwelijks minder illustere titels Doppelganger, Hellraiser III: Hell on Earth, Dust Devil en Bad Taste. Voor de prijs van 35 gulden zijn de vier films in een blok achter elkaar te zien, naar verwacht mag worden in een passende, sfeerrijke ambiance.

Programma in juni: Gouda, Arcade, 5 juni, A+B; Weert, Royal, 11 juni, B; Venlo, City, 12 juni, A; Haarlem, Brinkmann, 19 juni, A+B; Enschede, Alhambra, 26 juni, A+B. Vervolgens ook in Alblasserdam, Alkmaar, Arnhem, Bergen op Zoom, Beverwijk, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Groningen, Heerlen, Hoogeveen, Kaatsheuvel, Lelystad, Meppel, Oldenzaal, Roosendaal, Rotterdam, Sappemeer, Tilburg, Utrecht, Winterswijk, Zaandam, Zandvoort, Zoetermeer en Zwolle.