Vergunning voor taxichauffeurs

ROTTERDAM, 1 JUNI. Taxichauffeurs in de regio Rotterdam zouden alleen moeten kunnen werken met een aan de persoon gebonden vergunning.

De controle op het bezit van zo'n vergunning moet scherp zijn om te sterke onderlinge concurrentie en wangedrag in de taxiwereld te beperken. Dit adviseert de werkgroep Taxiproblematiek Rotterdamse regio in een rapport aan de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam. De werkgroep is in november 1992 ingesteld nadat de taxiconflicten in het gebied hoog oplaaiden. De nog steeds levende onlusten in de taxiwereld draaien om vergunningen die de provincie verstrekt aan bedrijven voor groeps- en contractvervoer. De Rotterdamse taxichauffeurs verwijten deze firma's dat zij hun vergunningen verkopen of verpachten aan "illegale chauffeurs', zogenoemde pretrijders.