Milan viert titel met scheidende Gullit en Rijkaard na gelijkspel

ROTTERDAM, 1 JUNI. Ruud Gullit en Frank Rijkaard hebben hun voorgenomen afscheid van stadion San Siro gevierd met de Italiaanse titel. AC Milan speelde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gelijk tegen Brescia (1-1). Inter verloor bij Parma met 2-0, waardoor de voorsprong met nog een ronde te spelen opliep tot vijf punten.

De 82.000 toeschouwers herinnerden zich de mooie momenten van de Hollanders. Ze beloonden het duo met enthousiasme. Rijkaard speelde van het begin, Gullit was invaller. Deze herhaalde na afloop dat hij echt van plan is Milaan te verlaten. “Ik zal dit publiek nooit vergeten, maar ik ben niet van gedachten veranderd.”

AC Milan speelde tegen Brescia, dat kandidaat is voor degradatie, in de stijl van de laatste maanden: matig, met weinig tempo en verrassing. International Albertini opende de score in de 82ste minuut met een schot van afstand. Even later was het weer gelijk, toen verdediger Brunetti de gelegenheid kreeg tot een fraaie slalom.

Voorzitter Berlusconi van Milan gaf na afloop de volgende reden van vertrek voor Rijkaard op: “Hij verlaat de club omdat hij zich niet in staat voelt het voor Milan nodige niveau te behouden.” De middenvelder zelf verklaarde vorige week dat hij gewoon aan wat anders toe is. “Voor Gullit blijft de vraag open. We beslissen als het seizoen voorbij is”, zei Berlusconi.

Charleroi plaatste zich als eerste voor de finale van het toernooi om de Belgische beker. Landskampioen Anderlecht werd gisteren voor de tweede keer verslagen. Na de 1-2 in Brussel, werd het in Charleroi 3-2. In de finale, op zondag 6 juni, speelt Charleroi tegen de winnaar van het duel Standard Luik - Waregem, dat vandaag wordt gespeeld. De eerste ontmoeting eindigde in 1-1.

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Real Madrid in de Spaanse competitie een punt voorsprong genomen op FC Barcelona. Madrid speelde 0-0 bij Osasuna, maar Barcelona verloor bij Celta Vigo met 3-2. Door deze resultaten kon Deportivo La Coruna weer aanklampen in de race om de Spaanse titel.

Werder Bremen nam zaterdag de leiding in de Bundesliga over van Bayern München. Met nog één wedstrijd te gaan, staan beide ploegen op 46 punten. Het doelsaldo van Werder is +30, dat van Bayern +29. De titelkandidaten spelen volgende week bij respectievelijk titelverdediger VfB Stuttgart en Schalke 04.

Bremen won zaterdag de Noordduitse derby tegen Hamburger SV met 5-0, Bayern bleef tegen VfL Bochum op 3-1 steken. In de laatste minuut van de thuiswedstrijd tegen Hamburger SV zorgde de Noorse international van Werder Bratseth met de vijfde treffer voor de betere uitgangspositie. Rufer (2), Herzog en Kohn waren hem voorgegaan. Bayern stond tegen Bochum bij de rust al met 3-0 voor door Scholl, Ziege en Matthäus. In de tweede helft scoorde Wosz tegen: 3-1.