HEET FRUIT EN KOUD IJS

Dit nagerecht kan met vers fruit, maar ook met fruit uit blik gemaakt worden.

Voor 8 personen moet worden gekocht:

1 verse ananas (of 1 blik met stukjes ananas van circa 400 gram)

4 abrikozen (of een blikje abrikozen)

2 grote handperen (of een blikje met schijfjes of halve peren)

4 perziken

1 mango

100 g boter

50 g bruine suiker

1 eetlepel kerriepoeder

Snijd de geschilde ananas en mango in stukjes. Snijd de geschilde peren in schijfjes en verwijder de klokhuizen. Schil de abrikozen en perziken, halveer ze en verwijder de pitten. Komt het fruit uit blik, laat het dan even uitlekken. Smelt de boter en roer hier de bruine suiker en kerrie doorheen. Leg het fruit in een vuurvaste schaal en giet het suikermengsel er overheen. Laat het fruit hier een uur in marineren. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en bak het fruit ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer bij het hete fruit een bolletje vanille-ijs.

    • Anne Scheepmaker