De Amsterdamse activiste Tiny Hofman is afgelopen ...

De Amsterdamse activiste Tiny Hofman is afgelopen zaterdag onverwachts overleden op 68-jarige leeftijd.

Mevrouw Hofman speelde begin jaren zeventig in de Nieuwmarktbuurt een vooraanstaande rol in het verzet tegen de aanleg van de metrolijn. Ze was betrokken bij het organiseren van demonstraties tegen de Vietnamoorlog. In 1981 kwam de familie Hofman in het nieuws toen dochter Meta Hofman werd doodgeschoten door een agent, nadat deze door haar met een aardappelmesje was bedreigd. In de Tweede Wereldoorlog hielp Hofman joodse mensen met onderduiken. Twee weken geleden nog organiseerde zij met haar zoon, de fotograaf Hans Hofman, een buurtfeest ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van majoor A.M. Bosshardt van het Leger des Heils, met wie zij ruim veertig jaar bevriend was.