Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Van der Vliet nieuwe leider Olympia's Ronde

valkenburg, 25 mei . Marcel van der Vliet is de nieuwe leider in Olympia's Ronde. Hij profiteerde in de vierde etappe van de rittenwedstrijd voor amateurs van Schijndel naar Valkenburg van een valpartij. Oranje-truidrager Pelle Kil liep een achterstand op van meer dan twintig minuten. Hij moest na zijn val ook nog eens van voorwiel verwisselen. Van der Vliet kwam ook ten val maar wist zich met de hulp van zijn ploeg naar voren te rijden. Een kleine vijftig man bleven over in de strijd om de dagprijs. Het kopwerk van Harm Jansen leek beloond te worden met zijn tweede etappe-overwinning. Aan de finish werd hij echter geklopt door Thebes. Jansen beklaagde zich over de volstrekte passiviteit van Thebes, die niets deed om hun laatste aanval te steunen. „Zo iets gluiperigs heb ik nog nooit meegemaakt." (ANP)