Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Streep door samenwerking van omroepen

vfrSUM, 24 MEI. Het Com5' a riaat voor de Media wil dat ® |S V[OS-bestuur voor het seizoen K)i/95 een nieuwe indeling kt voor de samenwerking tusde publieke omroepen op de > en nationale televisienetten, f'bii moet rekening worden geAm met de bezwaren van Ve60 Ica en TROS tegen hun gef ineen samenwerking met de en op Nederland 2. Die samenrking ' s < doordat twee van de jrie partijen er niet aan meewerken, willen in strijd met het al.rmeen belang. Dit blijkt uit een p. f ji e het Commissariaat voor jt Media maandagochtend heeft " tuurd ^ de betrokken partij'! d aarmee zijn TROS en VeroL die het commissariaat begin Luari hadden gevraagd de zenWtindeling onverbindend te verklaren, in het gelijk gesteld.