Prinses viert haar 84-ste verjaardag

SOESTDIJK, 30 APRIL. Prinses Juliana viert vandaag in huiselijke kring haar 84-ste verjaardag.

Koningin Beatrix en de overige leden van het koninklijke gezelschap zouden vanmiddag, na afloop van de Koninginnedagviering in het Friese Sneek, een bezoek brengen aan de jarige prinses. Prinses Juliana is over ruim acht maanden de oudste telg uit het geslacht Van Oranje die ooit heeft geleefd. Zij kan prins Frederik, tweede zoon van koning Willem I, voorbijstreven die leefde van 1797 tot 1881. Koningin Beatrix heeft bij haar inhuldiging in 1980 besloten de viering van Koninginnedag te handhaven op de verjaardag van haar moeder. De Koningin werd op 31 januari 55 jaar. Mr. Pieter van Vollenhove, echtgenoot van prinses Margriet, is vandaag eveneens jarig. Hij is 54 jaar geworden. (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen)