GEVULDE PEREN

Vier ideeën voor een elegant en snel nagerecht. Per persoon is nodig een rijpe, royale handpeer.

Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snijd de peer dwars, dus horizontaal, doormidden. Gebruik een lepeltje met scherpe rand, bijvoorbeeld een grapefruitlepel, om het klokhuis uit beide helften te scheppen. De holtes in beide peerhelften kunnen met verschillende dingen gevuld worden, bijvoorbeeld met magor - kaas opgebouwd uit laagjes mascarpone en gorgonzola - die smeuiig is gemaakt met een beetje crème frache.

Of een vulling gemaakt van fijngehakte dadels en walnoten. Of fijngemaakte bitterkoekjes waardoor wat marmelade is geroerd. De snelste en makkelijkste vulling is uiteraard kant-en-klaar ijs. Bereid dit gerecht niet te lang van te voren opdat de peren niet verkleuren. Bij een kaasvulling kunnen de peren met port worden besprenkeld.