General Motors weer op winst in eerste kwartaal

Amerika's grootste autoproducent, General Motors, heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een winst van 513 miljoen dollar behaald tegenover een verlies van 167 miljoen dollar in dezelfde periode van vorig jaar.

In Noord-Amerika draait GM nog steeds met verlies. In het eerste kwartaal verloor GM 194 miljoen dollar tegenover een min van 1,2 miljard dollar in het eerste kwartaal van 1992.

De winst over de eerste drie maanden van 1993 was volgens verwachting. Analisten hadden een resultaat verwacht van 475 miljoen dollar tot 600 miljoen dollar. GM verloor maar liefst 23,5 miljard dollar in het boekjaar 1992 door een miljardenvoorziening als gevolg van een een aanpassing van de boekhoudkundige regels, het grootste verlies dat ooit in de Amerikaanse bedrijfsgeschiedenis werd geleden.