Gascoigne overweegt vervolging Wouters

LONDEN, 30 APRIL. Jan Wouters zal zich mogelijk voor de rechter moeten verantwoorden voor de elleboogstoot die hij Paul Gascoigne woensdag gaf in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Engeland.

De speler van Lazio Rome blijkt daarbij een jukbeen te hebben gebroken. De middenvelder werd gisteren geopereerd. Gascoigne is twee weken uitgeschakeld en mist het toernooi dat zijn Italiaanse club in Japan zal spelen. De advocaat van Gascoigne heeft aangekondigd dat hij de videobeelden van het duel zal bestuderen. Blijkt daaruit dat sprake van opzet was, dan overweegt de Engelse voetballer juridische stappen.

De Engelse vedette werd vijf minuten voor rust aan de zijkant van het hoofd getroffen door een forse elleboogstoot van Jan Wouters. De Nederlandse aanvoerder heeft speculaties van de hand gewezen dat het een wraakneming zou betreffen voor soortgelijke overtreding bij het WK van 1990, toen Gascoigne een "elleboogje' uitdeelde.