Arrestatie officier wegens spionage

WASHINGTON, 30 APRIL. Agenten van de FBI hebben gisteren een vierde Amerikaanse officier gearresteerd op beschuldiging van het verkopen van militaire informatie van de Verenigde Staten en de NAVO aan Hongarije en Tsjechoslowakije toen deze landen nog deel uitmaakten van het Warschau-pact.

De officier, sergeant Jeff Gregory, verbleef in het toenmalige West-Duitsland van maart 1984 tot oktober 1986. In die tijd zou hij volgens de FBI “hebben meegewerkt aan het doorspelen van extreem gevoelige en belangrijke documenten aan een of meer buitenlandse regimes.” Voor Gregory waren al drie andere Amerikaanse officieren gearresteerd wegens spionage in Duitsland in het midden van de jaren tachtig. Zij kunnen tot een levenslange gevangenisstraf worden veroordeeld.(AP)