Arrestanten actie politie Rotterdam allen vrijgelaten

ROTTERDAM, 30 APRIL. De politie van Rotterdam heeft gisteren alle arrestanten vrij gelaten die woensdag werden aangehouden tijdens de grootscheepse actie tegen drughandelaren en -gebruikers.Bij de invallen in drugpanden, eethuisjes en cafetaria's werden 128 mensen aangehouden.

Vijfentwintig illegaal in Nederland verblijvende buitenlanders werden aan de vreemdelingendienst overgedragen. De meesten konden na het opmaken van een proces verbaal weer naar huis. Gisteren zaten nog zeven mensen vast, voornamelijk "drugdealers', aldus een politiewoordvoerder. Zij zijn inmiddels ook heengezonden. Volgens de woordvoerder van de politie was het de bedoeling “even te laten zien wie de baas was”. Hij kondigde aan dat dergelijke grootschalige acties in de toekomst herhaald zullen worden. “Misschien niet weer met honderdvijfenzeventig man en politie te paard, andere acties zijn ook mogelijk.” Naar zijn zeggen reageerde het publiek "overwegend tevreden' op het politie optreden. “We gaan gewoon door.”