Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur

Ridder Orde Nederlandse Leeuw: Ir.drs. R.B.J.C. van Noort, Den Haag, dir.-gen. RIVM Bilthoven.

Officier Orde Oranje-Nassau: Drs. J. Baër, Barendrecht, vml. econ.dir. Dr. Daniël den Hoed Kliniek Rotterdam; mevr.dr. J. ten Berge-van der Schaaf, Groningen, vml. coördinerend jeugdarts Basisgezondheidsdienst West- en Noord-Groningen in Bedum; J.A. van den Boogert, Mierlo; dr. G.H. Brillenburg Wurth, Son, uroloog Eindhovens Diaconessenhuis; drs. G.L. Ellinger, Beekbergen, vml. dir. Verpleeghuis Hullenoord en plv. alg. dir. Stichtingen Het Hoogeland en Hullenoord in Beekbergen; Joop van den Ende, Blaricum, producent; A.H. van Fessem, Wateringen, vml. raadadviseur dir.-generaal min. WVC; drs. P.A. de Groote, Amsterdam, econ.-dir. Onze Lieve Vrouwe Gasthuis; drs. J. van der Ham, Velp, vml. dir. Scholingsinstituut ENA in Arnhem; mevr.mr. J. Klomp, Amsterdam, gynaecologe/vml. med. adv. Nederl. Org. van Verloskundigen in Bilthoven; mevr.prof.dr. J.G. Koppe, Duivendrecht, hfd. afd. Neonatologie Academisch Ziekenhuis Universiteit van Amsterdam; L.R. de Leeuw, Amsterdam, pianist, dirigent, componist; dr. S.G. Looijen, Rotterdam, chirurg IJssellandziekenhuis Capelle aan den IJssel; drs. C.F.J. Minderop, Rotterdam, vml. med. dir. Acad. Ziekenhuis Rotterdam; mevr. C.C. Mulder-Querido, Apeldoorn, psychiater, neurologe; jhr.ir. L.L.M. van Nispen tot Sevenaer, Utrecht; prof.dr. J. van Noordwijk, Bosch en Duin; C.J.J.M. Nooteboom, Amsterdam, auteur; drs. F.A. van de Roer, Den Haag, hoofd sector Algemeen Beleid en plv. hoofd Directie Media, Letteren en Bibliotheken (Directoraat-Generaal voor CultureleZaken) van het Ministerie van WVC; dr. R.C. Schokker, Arnhem, medisch directeur "Het Ziekenhuis' Velp; drs. A.A. Sein, Ede, hoofd chemisch technologische afdeling RIVM in Bilthoven; dr. G. van Steenis, Eembrugge, hoofd unit controle virusvaccins RIVM Bilthoven; drs. J. de Vries, Spaubeek, chirurg Maaslandziekenhuis in Geleen; E. Zandee, Middelburg, anaesthesist.

Ridder Orde Oranje-Nassau: P.M. Aartsen Tuyn, Bussum, bestuurslid St. Pensioenfonds Nederl. Omroep/hfd. dienst Personeel, Sociale Zaken en Organisatie bij Radio Nederland Wereldomroep; dr. P.G. Bekkering, Rheden, vml. huisarts c.a.; J.A.A. van den Berg, Santpoort-Zuid, vml. hfd. Psychomotorische Therapie Provinciaal Ziekenhuis Santpoort; P.A. Bleeker, Leidschendam, systeemprogrammeur centr. dir. informatievoorziening min. WVC; G. van der Borden, Brielle; Wim Bosboom, Vreeland, televisiepresentator c.a.; mevr. M.E.H. Bouters-Tukker, Reeuwijk, beeldend kunstenares; J.J. Brakel, Den Haag; Hans van Breukelen, Leende, profvoetballer; mevr. A.A. Chardon-Oosterlee, Schipluiden, vml. dir. Stichting Maatzorg v/h Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Westland; mevr. J.P.F. van Dalsum, Dordrecht, dir. Theater Damiet; P.J. Defesche, Ulestraten, kunstschilder; J.J. Dommanschet, Zoetermeer, contr. Inspectie Volksgezondheid Geneesmiddelen voor Zuid-Holland en Zeeland min. WVC; mevr. M.P.M.A. van Eck-Grootveld, Maassluis; ir. E.A. Elderink, Raalte; H.A. van Els, Venray, projectl. midden-Limburg van het Vincent van Gogh-instituut; G.M. Geurts, Bemmel, vml. dir. Federatieve Stichting voor Thuiszorg en Algemeen Maatschappelijk Werk Midden- en Over-Betuwe; A.H. Gielens, Berg en Terblijt; J.E. Gieskes, Enschede; J. Gout, Den Haag; drs. F.J. van Grunsven, Middelburg, vml. adj.dir. Provinciaal Opbouworgaan Stichting Zeeland; Wim van den Heuvel, Voorburg, acteur; mevr. M.B.M.D. Horsmans-Pijls, Echt; Elly van Hulst, Rotterdam, atlete; M. Klompien, Groningen, kunstschilder; André van Duin (A.M. Kyvon), Amsterdam, artiest; J.P. Lalleman, Bergschenhoek, secr. departementale ideëencommissie min. WVC; M.T.J. de Leeuw, Hummelo; mevr. G. Leguit, Leidschendam, controleur inspectie volksgezondheid voor de geneesmiddelen voor Gelderland en Utrecht in Arnhem min. van WVC; L.S. de Levita, Amsterdam, dir.-eigenaar De Levita Productions Amstelveen; K. Löb, Amsterdam, graficus, schilder en illustrator; H.W. Lubberding, Voorst, vml. beroepswielrenner; J.P. Mackenbach, Krimpen aan den IJssel, eerste beleidsmedew. Directie Gehandicaptenbeleid min. WVC; P.J. Mars, Hulsberg, vml. dir.Stichting Regionale Instelling voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg Oostelijk Zuid-Limburg in Heerlen; P.G.M. van Melis, Veghel, dir. Instituut voor Kreativiteitsontwikkeling en Kunstzinnige Vorming "Pieter Brueghel'; D. de Mony, Oisterwijk, personeelsfunktionaris Commissariaat voor de Media in Hilversum; Rien Poortvliet, Soest, schrijver, dichter, tekenaar; mevr. A.G. Richard-Snethlage, Baarn; mevr. W.M.C. Roeffen, Helmond, vml. hoofd verplegingsdienst/stafmedewerker Stichting Elkerliekziekenhuis Helmond/Deurne; mevr. P.J. de Rooij-Janse, Wemeldinge; W.M.G. Rijvers, Kessel, beeldend kunstenaar; R.M. Spoor, Huizen, televisieregisseur NOS Hilversum; S. Stavast, Oenkerk; Joop Stokkermans, Laren (NH), componist, musicus, arrangeur; T. Straatsma, Heerde, vml. huisarts; E. van Veen, Aerdenhout, journalist; Herman van Veen, Soest, cabaretier; C.T. Barones van Verschuer-van Sminia, Beesd; W. Vochteloo, De Wilp, vml. huisarts; H. van der Werf, Dalen; G.H. Wienen, Ridderkerk, vml. huisarts; R.G. Zwart, Nijmegen, vml. huisarts.

WVC en BZ

Officier Orde Oranje-Nassau: S.G.F. Henssen, Heeze.

WVC en FINANCIËN

Ridder Orde Oranje-Nassau: T. Kapitein, Urk.

WVC, LANDBOUW NATUURBEHEER VISSERIJ

Officier Orde Oranje-Nassau: Dr. H. van Dijk, Odoorn.