Voorwaardelijk ontslag voor agent in Venlo

VENLO, 29 APRIL. De burgemeester van Venlo heeft disciplinaire straffen opgelegd aan drie agenten die begin januari betrokken waren bij de arrestatie van Hüsseyin Köksal.

Een 58-jarige brigadier is voorwaardelijk ontslagen omdat hij 'disproportioneel geweld' heeft gebruikt tegen de arrestant, die hij aanzag voor een dronkeman, terwijl deze in werkelijkheid het slachtoffer was van een hersenbloeding. Twee andere agenten zijn schriftelijk berispt. Eén agent krijgt een berisping omdat hij niets heeft gedaan om de brigadier van het geweld te weerhouden en de ander omdat hij de toedracht in het dagrapport heeft verzwegen. Hüsseyin Köksal, een 32-jarige Turkse inwoner van Venlo, overleed op 8 januari, daags na zijn aanhouding aan de gevolgen van een hersenbloeding. Tegen de zes agenten die bij de aanhouding betrokken waren, loopt nog een gerechtelijk vooronderzoek.