Resultaat Basf gehalveerd

De winst voor belastingen van het Duitse chemieconcern Basf is in het eerste kwartaal van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode in 1992 gehalveerd. Het resultaat zakte met 49,7 procent van 473 miljoen tot 238 miljoen mark. De omzet viel met 7,2 procent terug van 11,9 miljard tot 11,04 miljard mark.

De moedermaatschappij Basf AG, zag haar resultaat vóór belastingen met 31,9 procent achteruitgaan tot 245 miljoen mark bij een omzetdaling met 14,5 procent tot 4,5 miljard mark. De omzet in Duitsland verminderde met 19,6 procent tot 1,59 miljard mark, die in het buitenland liep terug met 11,4 procent tot 2,9 miljard mark.

Basf acht het niveau van de orderportefeuille onbevredigend. De ontvangst van nieuwe orders stagneert in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Een ingrijpende verandering in het bedrijfsklimaat in de loop van dit jaar verwacht de directie niet, zo werd vandaag bekend.