PRINSESSENSOEP

De monarchie viert hoogtij in het culinaire jargon. Een koninginnensoep (velouté à la reine) wordt een prinsessensoep (crème princesse) door toevoeging van asperges en kervel.

Voor 4 personen:

8 asperges

1 kipfilet

1 liter kippebouillon

35 gram boter

35 gram bloem

zout, peper

een halve tot driekwart deciliter room

1 eetlepel kervelblaadjes

Schil de asperges, haal de harde voet weg en snijd de steel in stukjes. Kook de stukjes in de helft van de bouillon in 20 minuten gaar. Laat de kipfilet meekoken maar schep die na 12 minuten uit de bouillon. De kip even laten afkoelen en dan in blokjes of julienne-reepjes snijden. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Schenk al roerende eerst de koude rest van de bouillon erbij en blijf roeren tot het mengsel glad gebonden is. Voeg de warme bouillon met de stukjes asperges en ook de stukjes kip toe. Laat de soep 3 minuten pruttelen. Af en toe roeren. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de room erdoor. Strooi vlak voor het serveren de kervel over de soep.

    • Annelène van Eijndhoven