Prince stopt plaatopnamen

ROTTERDAM, 29 APRIL. De Amerikaanse popster Prince heeft aangekondigd dat hij ophoudt met het maken van nieuwe studio-opnamen. Hij zal aan zijn contractuele verplichtingen met platenmaatschappij Warner (zes albums voor 100 miljoen dollar) voldoen door eerder opgenomen materiaal uit te brengen. In de kluizen van zijn eigen studio Paisley Park liggen naar zijn eigen zeggen meer dan vijfhonderd onuitgebrachte nummers, waarmee hij "tot ver in de 21ste eeuw' vooruit kan.

In een gisteren gepubliceerde verklaring zei Prince (34) dat hij zich wil toeleggen op "een minder conventionele benadering van muziek en andere media'. Voorbeelden daarvan zijn de samenwerking met het Joffrey Ballet, dat een voorstelling baseerde op zijn liedjes, en de filmmuziek die hij schreef voor films als Batman en een nieuwe Hollywoodmusical met Nick Nolte in de hoofdrol.

Prince zei niet te stoppen met live-optredens. Komende zomer maakt hij en uitgebreide tournee door Europa. Op 9 en 10 augustus treedt hij met zijn begeleidingsgroep The New Power Generation op in de Branbanthallen in Den Bosch. De voorverkoop van de kaartjes begint zaterdag 1 mei.