Overmars: "Ik ben geen type dat zich laat vallen'

Marc Overmars kon zich Het Moment van vijf minuten voor tijd niet meer zo goed herinneren.

Hij was de diepte in gestuurd en werd achtervolgd door Des Walker. De verdediger van Sampdoria greep hem buiten én binnen het strafschopgebied aan zijn shirt. “Ik weet niet wat er nu precies gebeurde. Ineens lag ik op de grond. Ik ben geen type dat zich laat vallen. Ik begrijp niet waarom Walker me zo afstopte. Ik kon de bal niet afspelen naar Bergkamp want die stond gedekt. Ik had hoogstens zelf kunnen schieten maar vanuit een moeilijke hoek. Het bleek wel weer dat in zo'n wedstrijd een of twee momenten belangrijk zijn.”

De watervlugge Overmars begon op de linkerflank. Toen Van Vossen zijn opwachting maakte verhuisde hij naar rechts. “Daar was ik wel blij mee. Ik ben op links nooit echt losgekomen van Dixon. Hij dekte me zo dat ik niet buitenom kon. Op rechts had ik iets meer vrijheid.” Spelen op Wembley was uiteraard een belevenis voor een voetballer die vorig seizoen nog vrij anoniem bij Willem II acteerde. “Ik vond het geweldig dat er nog zoveel toeschouwers uit Nederland op de tribune zaten. Die mensen moet je wat meer kunnen bieden. Ik wilde m'n shirtje nog in het publiek gooien maar kreeg de kans niet omdat ik naar de dopingcontrole moest.”