KRÖLLER-MÜLLER

In de brievenrubriek in NRC Handelsblad van 15 april beschreef mevrouw Van Hattum-Sloof de lijdensweg die zij aflegde van haar woonplaats Schiedam naar het Rijksmuseum Kröller-Müller in Otterlo.

Natuurlijk vergt een museum gelegen in de bossen van de Hoge Veluwe van de bezoeker, die van het openbaar vervoer gebruik maakt een aanzienlijk langere reistijd dan een bezoek aan een randstedelijk cultuurinstituut - een situatie waarin nauwelijks verandering te brengen is. De steen des aanstoots door mevrouw Van Hattum-Sloof met zoveel verve beschreven, namelijk de bij gebrek aan directe busverbindingen met het museum gedwongen uitputtende wandeltochten door de schitterende Veluwse natuur behoren met ingang van 23 mei 1993 - in deze omvang - tot het verleden.

Het is al sinds jaren in vakantieperiodes mogelijk om van station Arnhem met de bus naar het museum te rijden. Vanaf 23 mei zal een uurdienst van de Verenigde Autobusdiensten vanaf station Apeldoorn en Ede/Wageningen de bezoekers tot op een loopafstand van enige minuten van de hoofdingang van het museum brengen, waardoor het Rijksmuseum Kröller-Müller ook buiten het vakantieseizoen het hele jaar door met het openbaar vervoer te bereiken zal zijn.