Defensie

Ridder Orde Nederlandse Leeuw: schout-bij-nacht T.J.N. van der Voort, Leiden; gen.-majoor mr. J.F.J.A. van Daal, militair juridische dienst, Leiderdorp; luitenant-generaal J.W.C. van Ginkel, artillerie, El Gorah (Egypte); gen.-majoor P.H.M. Messerschmidt, artillerie, Breda; gen.-majoor drs. A.P.M. Hogenboom, mil. administr. Lisse; gen.-majoor drs. D. Altena, luchtmacht, Driebergen-Rijsenburg; gen.-majoor drs. C.J.M. van Hamond, luchtmacht, Rosmalen; drs. W.J.M. Bunnik, dir.-generaal personeel, Leiden.

Officier Orde Oranje-Nassau, met de zwaarden: commandeur H.W. van Vliet, Rotterdam; de eervol ontslagen kapitein ter zee P.J. in 't Veld, Oldeberkoop; kapitein ter zee D. de Haan, Leiderdorp; kapitein ter zee D. Heij, Den Helder; kapitein ter zee van de technische dienst H. K. Goos, Sassenheim; kapitein ter zee van de elektrotechn. dienst J.A.M. Bremer, Den Helder; kol. der mariniers mr.drs. C. Homan, Abbekerk; kol. der mariniers dr. D.C.L. Schoonoord, Heerhugowaard; kol. der mariniers mr. W. Hekman, Heilige Land-stichting; ltn.-kol. der mariniers H.F. Dukers, Den Helder; kapitein ter zee van administratie H.H.J. Ploeg, Oegstgeest; kol. ir. H.J.N. van den Berg, technische staf Dongen; reserve-kol. ir. A.R. Polderman, techn. staf, Oegstgeest; kol. drs. C.F. Turpijn, militair psych. en sociologische dienst, Breda; kol. drs. G.J.C. Roozendaal, militair psych. en sociologische dienst, Tilburg; ltn.-kolonel G.C. van Hoogeveen, intendance, Vaassen; ltn.-kolonel C.J.M. Hölscher, intendance, Naarden; brigade-gen. P.W. Strik, infanterie, Wassenaar; kol. W.A. Huijssoon, infanterie, Apeldoorn; kol. J.F.M. Boddeke, infanterie, Hampton (USA); kol. J.A. van Oostenbrugge, infanterie, Wolvega; ltn.-kolonel B.S.A. Weeldenburg, aan- en afvoertroepen, Apeldoorn; brig.-gen. J. Reitsma, cavalerie, Apeldoorn; brig.-gen. G.H. Eleveld, cavalerie, Harderwijk; brig.-gen. K. Kraak, cavalerie, te Zeven (BRD); brig.-gen. A.J.G.M. Blomjous, cavalerie, Breda, ltn.-kol. A.C. de Bruin, artillerie, 't Harde; kol. J.F.M. Leuring, techn.dienst, Alphen a/d Rijn; ltn.-kol. H.A. Kleijn, techn.dienst, Barneveld; ltn.-kol. D. Groenendaal, milit. adm., Arnhem; commodore F.G. Kuijvenhoven, luchtmacht, Gouda; commodore J.W.C. de Jong, luchtmacht, Noordwijk; commodore C.J. van den Burg, luchtmacht, Uden; kol. W.G. van Leeuwen, luchtmacht, Soignies (B.); kol. M.M. Krijnen, luchtmacht, Dordrecht; kol. R. d'Hollosy, luchtmacht, Amersfoort; kol. J. Pool, luchtmacht, Bunnik; kol. A.J. van Hulst, luchtmacht, Bodegraven.

Officier Orde Oranje-Nassau: legerpredikant ds. P. Dekker, prot. chr. geestelijke verzorging landmacht, Ermelo; ir. J.A.J. Biemond, universitair hoofddocent bij het Koninklijk Instituut voor de Marine, Den Helder; ing. J. van Nimwegen, plv. hoofd afd. wielvoertuigen en geniematerieel dir. materieel, landmacht te Voorschoten; drs. W.A. Soellaart, hoofd lingustiek techn. informatie verw.centrum marine, Purmerend; ing. A.W. Schimmelpenningh, hoofd stafsectie verwerving, uitbesteding en afstoting dir. materieel luchtmacht, Papendrecht.

Ridder Orde Oranje-Nassau, met de zwaarden: ltn. ter zee der 2e klasse oudste categorie P.F. Steeman, Leiderdorp; ltn. ter zee der 2e klasse oudste categorie R.A.A.M. Hulmer, Katwijk; ltn. ter zee der 2e klasse oudste categorie J. Postma, Den Helder; ltn. ter zee der 2e klasse H. de Winter, Den Helder; ltn. ter zee techn. dienst der 2e klasse oudste categorie J.W. den Beer, Vlissingen; ltn. ter zee techn. dienst der 2e klasse oudste categorie A. Wigbers, Den Haag; ltn. ter zee techn. dienst der 2e klasse C.P.M. Aarts, Den Helder; kapitein der mariniers H.J. Blankers, Den Helder; kapitein der mariniers F.P.J.H. van der Voort, Den Helder; ltn. ter zee van admin. der 2e klasse oudste categorie J.C. Oomes, Middelburg; ltn. ter zee van admin. der 2e klasse oudste categorie L. Jansen, Hoensbroek; majoor V.M.H. van Dijk, infanterie, Tilburg; kapitein L.J.H. van den Braken, infanterie, Veldhoven; kapitein R.J.B. Jansen, infanterie, Beek; res.-kapitein P.C. Janssen, infanterie, Bruinisse; majoor G. Janse, cavalerie, Barneveld; ritmeester H. Ouwehand, cavalerie, Waddinxveen; majoor H. de Vries, artillerie, Elburg; majoor W.J.M.C. Rijksen, verbindingsdienst, Rotsterhaule; kapitein J.B.M. Wils, verbindingsdienst, Hoogerheide; kapitein G. van Duivenbode, technische dienst, Utrecht; majoor K. Procee, marechaussee, Apeldoorn; eerste-ltn. H. Meijer, marechaussee, Zwolle; majoor J.C. Peetoom, geneeskundige dienst, Steenwijk; majoor L.M.M. Baltussen, luchtmacht, Hoogerheide; majoor T.M. Deckers, luchtmacht, Rijswijk; kapitein J.H.F. Laarhoven, luchtmacht, Losser.

Ridder Orde Oranje-Nassau: T.H.A. van Rijnsoever, eerste medew., tevens waarn. hoofd bureau managementinformatie, analyse, regelgeving en controlezaken dir.-gen. economie en financiën, Purmerend; A. Pronk, controleleider defensie accountantsdienst, Monster; ing. J. de Kloe, hoofd sectie koudetechniek en luchtbehandeling afd. platformsystemen dir. materieel koninklijke marine, Rotterdam; P.M.J. van Hal, hoofd nieuwbouw sectie 111/technisch onderhoud bureau projecten dir. materieel marine, Berkel en Rodenrijs; G.W. Glerum, voorheen Conservator militair luchtvaart museum, Breda; J.W.L.L. van Domburg, beleidsmedew. afd. burgerpersoneel staf nationaal territoriaal commando, Nijmegen; J.B.A. de Rooij, hoofd werkcentrum radar/vuurleidingssystemen bij de 785 elektronische centrale werkplaats, Loon op Zand; P. de Leeuw, voorh. hoofd sectie luchtvaarttechnische publikaties dir. materieel marine, Den Helder; D.J. van der Oord, hoofd bedrijfsdienst munitiebedrijf bew. werkpl. marine, Den Helder; P. de Mooij, voorh. wnd. hoofd alg.zaken marine elektronisch en optisch bedrijf, Oegstgeest; C. van den Hoek, hoofd bedrijfsstaf tevens plaatsv. commandant regio werkplaats Amersfoort bij de 760 hersteleenheid, Voorthuizen; A. Luiten, hoofd bedrijfsbureau bij de 637 intendance centr. werkplaats, Woerden.