China en Taiwan na overleg bereid tot samenwerking

SINGAPORE, 29 APRIL. China en Taiwan hebben vanmorgen in Singapore hun eerste overleg in 44 jaar afgesloten met de ondertekening van een viertal samenwerkingsakkoorden.

Helemaal vlekkeloos verliepen de besprekingen overigens niet tussen de twee semi-officiële organisaties - het Chinese Verbond voor Betrekkingen met de andere zijde van de Straat en de Taiwanese Stichting voor Uitwisseling van de Straat. Door onenigheid over de bescherming van Taiwanese investeringen in China werd het beraad, dat eigenlijk al gisteren had moeten eindigen, met een dag verlengd. Ook vandaag was men het over deze kwestie echter nog niet eens geworden. Desondanks besloten beide partijen een viertal akkoorden te tekenen over economische en culturele samenwerking. (Reuter, AFP)