Binnenlandse Zaken

Ridder Orde Nederlandse Leeuw: mevr. M.J.C.A. Ermen, lid Eerste Kamer, Oisterwijk; drs. G.J.J. Schinck, lid Eerste Kamer, Sint Michielsgestel; mr. J.J. Vis, lid Eerste Kamer, Anloo; dr. K. Zijlstra, lid Eerste Kamer, Littenseradiel; J.D. Blaauw, lid Tweede Kamer, Zeist; mr.dr. V.A.M. van der Burg, lid Tweede Kamer, Zeist; mr. J.J. van Iersel, lid Tweede Kamer, Den Haag; H.T.M. Lauxtermann, oud-lid Tweede Kamer, 's-Hertogenbosch; mr.drs. M. Oosting, Nationale Ombudsman, Zeist; mr. H. Fock, Oegstgeest; drs. E.E. Nordholt, hoofdcommissaris van politie Amsterdam; drs. R. Lanning, lid Gedeputeerde Staten van Overijssel, Zwolle.

Officier Orde Oranje-Nassau: mevr.mr. M.H. Dijkstra-Liesveld, plv. griffier Eerste Kamer, Den Haag; drs. A.J.B. Hubert, plv.dir. griffiediensten Tweede Kamer, Den Haag; drs. G.M.J.M. Koolen, beleidsveld-coörd. directie coördinatie minderhedenbeleid min. BiZa, Rotterdam; drs. H.W.J. Lieffers, dir. directie maatschappelijke en economische belangen min. BiZa, Den Haag; drs. W.P. Sjerp, plv. secr. Algemene Rekenkamer, Den Haag; H.Th. Stegeman, directeur stenografische dienst Tweede Kamer, Voorburg; G.W. Treffers, hoofd medische dienst bedrijfseenheid externe administraties ABP, Kerkrade; mr. D.C.B. Burgers, burgemeester 's-Hertogenbosch; drs. A.M.J.C. Aarts, burgemeester Gilze en Rijen; M.A.L. Kolster, Son; mr. K.Th.M. Hehenkamp, burgemeester Uden; ir. B.M. Jellema, Woudrichem; mr. A.L.W.J. Panis, burgemeester Leusden; M. Paats, burgemeester Alphen aan den Rijn; mr. F.Th. de Graaf, hoofd afd. onderwijs Vereniging Nederlandse Gemeenten, Leiderdorp; J.M.P. de Vries, Hillegom; W.F. de Vreeze, burgemeester Leidschendam; J. Hogendoorn, hoofd afd. welzijnszorg, tevens plv. dir. dienst welzijn, economie en bestuur prov. Noord-Holland, Zandvoort; R. Breman, Genemuiden; J. Smit, burgemeester Losser; drs. C.J. van der Horst, Franekeradeel; drs. J. Mulder, burgemeester Tytsjerksteradiel; drs. C. Dekker, burgemeester Dronten.

Ridder Orde Oranje-Nassau: mevr. A. van Bergen, ass.-beleidsmedewerker directie arbeidsvoorwaarden van dir.-gen. management en personeelsbeleid min. BiZa, Zoetermeer; J. van der Hoeven, plv. dir. verzorgende diensten en hoofd restaurantbedrijf Tweede Kamer, Zoetermeer; M.A. Keukelaar, onderdir. stenografische dienst Tweede Kamer, Voorburg; E.A. Mooren, burgemeester Arcen en Velden; P.L.H. Creemers, burgemeester Born; P.Th.W. Rooijmans, gemeenteraadslid Geleen; C. Roos, oud-dir. en secr. Kasteel Hoensbroek te Heerlen; A.O.H. Roozenboom, raadslid en oud-wethouder Heerlen; P.J. Vaes, burgemeester Maasbracht; Chr.J.M. Haesen, medew. en oud-hoofd bureau oppervlaktewater provinciale hoofdgroep verkeer, waterstaat en milieu, Maastricht; T.M.J. Hoofwijk, Posterholt; J.H.M. Frijns, wethouder Simpelveld; drs. H.H. Nijhuis, oud-dir. sociale werkplaats De Millenerpoort te Sittard; J.H. Jacobs, wethouder Valkenburg aan de Geul; M.R.H. Simons, wethouder Valkenburg aan de Geul; mevr. H.L.P. Poels-Peters, gemeenteraadslid Venray; W.H.M. Janssen, burgemeester Wittem; ir. A.P. Merriënboer, oud-gemeenteraadslid Alphen en Riel; mevr. M.C. Brugman, Best; G.Th. van Benthum, gemeenteraadslid Boxmeer; P.W. Toen, Boxmeer; H.M. Breeveld, burgemeester Drunen; P.G. van Bokhoven, gemeenteraadslid Helmond; J.G.P. Jonkers, wethouder en oud-gemeenteraadslid Helmond; H.C. Maas, oud-gemeenteraadslid en oud-wethouder Leende; M.A. van den Hoven, gemeenteraadslid Loon op Zand; J.A.G. Huijbregts, Loon op Zand; J.P. Berkhout, burgemeester Mierlo; Th.A. Evers, gemeenteraadslid Mill en St. Hubert; A.H. Hommel, wethouder Nieuw-Vossemeer; J.H.M.A. Schoenmakers, wethouder Oosterhout; P.A. van Duijnhoven, gemeenteraadslid Oss; G.A.J. Engbers, gemeenteraadslid en oud-wethouder Schaijk; J.G.M. Ronnes, wethouder Vierlingsbeek en oud-lid Provinciale Staten Noord-Brabant; M. Ketelaars, wethouder Vught; R.A. van der Pas, gemeenteraadslid Vught; ing. W.J. van Drie, oud-dir.sector volkshuisvesting, stadsvernieuwing en monumentenzorg dienst stadsontwikkeling van Arnhem; L. van As, burgemeester Dinxperlo; H. van Deutekom, wethouder Elburg; J. Huisman, wethouder Elburg; M. Seijbel, Elburg; D. Bouman, gemeenteraadslid Geldermalsen; mr. W.J.P. van Notten, burgemeester Gorssel; H.G. de Kort, burgemeester Kerkwijk; ing. R. van der Wijk, Nijkerk; J. de Korte, burgemeester Scherpenzeel; D. Kroodsma, wethouder Scherpenzeel; J.H.E. Sterk, gemeenteraadslid Scherpenzeel; S. Buddingh', burgemeester Steenderen; mevr. M.J. Wolfhagen-van Herten, gemeenteraadslid Zevenaar; L. Hokke, oud-hoofd projectbureau arbeidsmarktbeleid gemeente Utrecht, Bunnik; mevr. drs. A.D. de Stigter-Huising, burgemeester Maarn; mevr. mr. A.S. Holleman-Stratman, Soest; L.Chr. Viëtor, Utrecht; A.Chr. Houtsma, burgemeester Wijk bij Duurstede; mevr. N. Swart-Mos, Dordrecht; J.G. Potharst, wethouder Gouda; mevr. R.M. Smits-Oetgens van Waveren Pancras Clifford, Leiden; W.P. Soerel, Nieuwkoop; ing. J. de Kluiver, oud-dir. N.V. Energie- en Watervoorziening Rijnland, Noordwijk; J.M. Franken, Rotterdam; J. van Duivendijk, gemeenteraadslid Vianen; L. de Snaijer, gemeenteraadslid Vlaardingen en oud-lid Provinciale Staten van Zuid-Holland; J.A. Schouten, gemeenteraadslid Voorburg; J.H.G. Bemelmans, oud-dir. hoofdafd. welzijn gemeente Wassenaar; P.G. Heemskerk, gemeenteraadslid Amstelveen; A.W.M. Falter, Beverwijk; J.L. Bienfait, Bloemendaal; mevr. S. Heijne Makkreel-de Vries, Bloemendaal; M.J. Breeman, Haarlem; P. Dirkse, Haarlem; J.J. Donders, projectleider arbeidsverhoudingen gemeente Hoorn, Stede Broec; E.J. Dijk, gemeenteraadslid Dalfsen; G.W. Altena, gemeenteraadslid Diepenheim; A.J. Kleine Staarman, gemeenteraadslid Hardenberg; mevr. G.J. Leferink-van der Kuil, wethouder Haaksbergen; J. Mateboer, Kampen; Th.M.W.A. Ibes, Raalte; H.W. Jansen, wethouder Rijssen; K. Stulp, gemeenteraadslid Delfzijl; G. Heikens, Winschoten; C.D. OeloV, Smallingerland; J.A. Harmsen, Emmen; J. van Belzen, wethouder Arnemuiden; J. van Bommel, burgemeester Kapelle; W.D. Zwartelé, gemeentesecretaris Sas van Gent; T.A. Vogel, burgemeester Sint Philipsland; B. Koole, Vlissingen; J.M.J. Vos, Dronten.