Vertrek drie wethouders in Alphen en Rijswijk

ALPHEN AAN DEN RIJN, 28 APRIL. De VVD-fractie in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft gisteravond haar twee wethouders teruggetrokken. Aanleiding daarvoor is een gebrek aan vertrouwen van de wethouders van CDA en PvdA in VVD-wethouder G.P. van As van volkshuisvesting. Ook in Rijswijk trad gisteravond een VVD-wethouder af: H. Vrind van financiën. Aanleiding is een tekort van enkele miljoenen guldens bij de golfbaan in Rijswijk.

In een door de Alphense wethouders van CDA en PvdA gepubliceerde verklaring is het vertrouwen in VVD-wethouder Van As opgezegd. Hij was niet loyaal en collegiaal, aldus de verklaring. “Ook gaat hij niet op collegiale wijze om met verkregen en gegeven materiaal.” De Alphense VVD diende gisteravond een motie in die erop neerkwam dat alle wethouders zouden aftreden, maar de motie haalde het niet. Daarop trok de VVD de twee wethouders terug.

VVD-wethouder Vrind in Rijswijk vindt dat hem geen blaam treft voor het miljoenentekort bij de golfbaan, maar concludeert dat de gemeenteraad geen vertrouwen meer in hem heeft. De VVD zal geen nieuwe wethouder voor het college leveren, aldus een woordvoerder van de gemeente.