ORANJE

Vroeger een film van de Dikke en de Dunne in het Dorpshuis, na de verplichte aubade. Tegenwoordig kermis en disco. Het defilé is verdwenen, de televisiereportages zijn gebleven. U kunt dat allemaal laten voor wat het is en toch, door te snoepen van een oranjehapje, heimelijk of openlijk koninginnedag meevieren.

Een vulling voor 16 tot 20 hapjes, te gebruiken in of op soesjes, chocolade afterdinner cups, bladerdeeg- of zandtaartbodempjes, zoals hernhuttertjes:

200 gram MonChou

1 eetlepel honing

2 eetlepels Mandarine Napoléon of andere sinaasappellikeur

partjes mandarijn

Klop met een mixer de MonChou, de honing en de likeur tot een romig mengsel. Schep het in een spuitzak met een kartelvormige middelgrote mond en spuit een toef in soesjes of op vormpjes naar keuze. Garneer elk hapje met een partje mandarijn.

    • Annelène van Eijndhoven