Foto: AMSTERDAM - Op de Oosterbegraafplaats in ...

Foto: AMSTERDAM - Op de Oosterbegraafplaats in Amsterdam is gisteren onder grote belangstelling het 41-jarige Ghanese slachtoffer van de Bijlmerramp Kingston Osei Appiagyei begraven.

Zijn familie heeft meer dan zes maanden gewacht op de identificatie van het stoffelijk overschot. Onderzoek in Nederland en in Engeland leverde niets op. Vorige maand werden de resten overgebracht naar een laboratorium in Washington, waar door middel van DNA-onderzoek de identiteit werd vastgesteld. Ondanks de overtuiging van familie en vrienden dat Osei bij de ramp was omgekomen stond het Ghanese slachtoffer officieel nog steeds te boek als vermist. Het uitgeven van een overlijdensakte door de officier van justitie is aan strikte regels gebonden. De broer en zus van de overledene, die de uitslag van het onderzoek in Nederland afwachtten, zeiden opgelucht te zijn dat aan de lange onzekerheid nu een eind is gekomen. “Met deze begrafenis kunnen we de dood van onze broer in waardigheid herdenken.” De plechtigheid werd besloten met een bijeenkomst in het Surinaamse cultureel centrum Kwakoe. Daar voerden onder andere de Ghanese consul en vertegenwoordigers van de deelraad Zuidoost het woord. (Foto NRC Handelsblad / Rien Zilvold)