Costa Rica: één gijzelaar vrijgelaten

SAN JOSÉ, 28 APRIL. De vier mannen die sinds maandag negentien leden van het Hooggerechtshof van Costa Rica gegijzeld houden, hebben gisteren één gijzelaar vrijgelaten.

Een andere gijzelaar zei in een telefoongesprek met een journalist dat de overvallers de lichamen van sommige gegijzelden met explosieven hadden bedekt. De Costa-Ricaanse minister van binnenlandse zaken Luis Fishman heeft geruchten dat de overvallers leden zouden zijn van de Colombiaanse drugsmafia ontkend. Volgens hem zijn twee van de vier mannen voormalige Costa-Ricaanse employés van het Hooggerechtshof. Maandag eisten de overvallers 20 miljoen dollar, een vrije aftocht naar een ander Zuidamerikaans land en de vrijlating van twintig gevangenen. Fishman zei gisteren dat de overvallers het bedrag hadden gereduceerd tot 8 miljoen dollar. (Reuter, AP)