Zülle wint met overmacht proloog Vuelta

LA CORUNA, 27 APRIL. De Zwitser Alex Zülle was gisteren in de proloog van de Ronde van Spanje een halve minuut sneller dan zijn ploeggenoot Erik Breukink.

Die was in La Coruna op zijn beurt slechts achthonderdste seconde korter onderweg dan Zülle's landgenoot Rominger. Extreem grote en kleine verschillen voor een tijdrit van tien kilometer. De 24-jarige Zülle, ook winnaar in de proloog van Parijs-Nice, reed aan de Spaanse noordwest-kust met een gemiddelde snelheid van ruim vijftig kilometer per uur. Breukink en Rominger zijn de grote favorieten in de Vuelta. De Nederlander had de pech het eerste deel van zijn race in de regen te rijden. Maar hij gebruikte het natte wegdek niet als excuus voor zijn grote achterstand. “De tijd van Zülle is exceptioneel snel.”