Deken nieuwe man tafeltennis

SCHIPHOL, 27 APRIL. Het roer in de tafeltennisbond gaat na de wereldkampioenschappen rigoureus om.

Carel Deken, 47 jaar, 60-voudig international en oud-damescoach, gaat als hoofdbestuurslid topsport het beleid bepalen. In nauwe samenwerking met een nieuwe, buitenlandse bondscoach. In de toekomstige structuur is geen verantwoordelijke positie meer weggelegd voor de huidige technisch directeur, Jan Vlieg. Het bestuur van de NTTB acht Vlieg niet in staat de organisatie op poten te zetten. Deken zegt nog geen concrete kandidaten te hebben voor de opvolging van Vlieg, maar verwacht binnen een maand met een nieuwe hoofdtrainer op de proppen te komen. Deken staat een Zweeds model voor ogen. “De Zweedse trainers geven advies aan hun spelers, meer niet. Ze laten de spelers zelf spelen. Die situatie hebben we inmiddels met de Nederlandse top-heren ook bereikt. Helaas is er bij de dames nog teveel binding met de coach.”