Aantal doden bij vliegtuigongeluk India valt mee

NEW DELHI, 27 APRIL. Bij het ongeluk met een Indiase Boeing 737, gisteren bij de stad Aurangabad, zijn volgens de laatste berichten 56 van de 118 inzittende om het leven gekomen.

Aanvankelijk werd gevreesd dat 94 mensen de dood hadden gevonden. Over de oorzaak van het ongeluk bestaat nog onduidelijkheid, maar de toedracht is bekend. Het toestel, van de binnenlandse luchtvaartmaatschappij Indian Airlines, kreeg bij de start op de luchthaven van Aurangabad te weinig hoogte en raakte een vrachtwagen, volgeladen met balen katoen, die op een achter de startbaan gelegen weg reed. De Boeing raakte vervolgens enkele hoogspanningskabels en vloog in brand. Op zeven kilometer van het vliegveld stortte het toestel in drie stukken neer. De meeste van de 63 overlevenden, onder wie de bemanning van de cockpit, zaten in het voorste stuk. Het vliegtuigongeluk was het zesde in vijf jaar tijd in India, waarbij, het ongeluk van gisteren meegerekend, 382 mensen om het leven kwamen. (AP, Reuter)