16-jarige blijkt lijfwacht drugdealer

ROTTERDAM, 27 APRIL. De 16-jarige T.K. die vorige week in de Rotterdamse Middellandstraat een man met kogels doorzeefde en doodde, blijkt de lijfwacht van het slachtoffer te zijn geweest.

Hij zou door zijn baas, een drugsdealer, met de dood zijn bedreigd omdat hij had geweigerd enkele liquidaties uit te voeren. Dat is gisteren bevestigd door de Rotterdamse politie. De jongen kwam twee jaar geleden vanwege gezinshereniging vanuit Turkije naar de Maasstad. Hij zou onder dwang door een drugorganisatie in dienst zijn genomen, eerst als loopjongen en later als lijfwacht. Toen hij opdracht kreeg om niet betalende afnemers te liquideren weigerde de jongen, waarop hij met de dood werd bedreigd. De jongen zag toen geen andere uitweg dan zijn landgenoot en baas om het leven te brengen. Kort na de schietpartij werd de jongen in een naburig café aangehouden.