Wouters kan woensdag spelen

NOORDWIJK, 26 APRIL. De voorbereiding van het Nederlands elftal op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland verloopt naar wens.

Gisteren bleken alle zestien geselecteerde spelers fit. Twijfels waren er eerder rond Wouters, Van Vossen en Rijkaard. Wouters werd vrijdag onderzocht in een Duits ziekenhuis. “Ik heb last van een gewrichtje in de rug. Het is niet ernstig. Alleen als ik om mijn schouder val doet het pijn. Verder niet. Ik kan spelen.”

Dat gold ook voor de twee andere probleemgevallen. Rijkaard speelde zaterdag probleemloos mee in het oefenduel met Jong Oranje, dat door het nationale keurcorps met 3-0 werd gewonnen. Woensdag was hij op de training bij AC Milan nog door zijn rug gegaan. Van Vossen voetbalde zaterdag met koorts. “Ongeveer 39 graden”, lichtte hij gisteren toe, “maar het gaat weer goed. Voor woensdag is er geen probleem.”

Ruud Gullit verklaarde gisteren in Noordwijk dat hij geen moment heeft overwogen te bedanken voor het Nederlands elftal toen bondscoach Advocaat in conflict kwam met zijn club AC Milan. “Ik had geen keus.”