Rettichsalade met geconfijte lenteuitjes

Deze salade kan heel goed bij lamsbout gegeten worden.

1/2 rettich

2 bossen lenteuitjes

reepjes rode en gele paprika

tuinkers

1 eetlepel suiker

2 theelepels sesamzaad

50 gram boter

olie

azijn

sojasaus

Snijd de rettich in zeer dunne plakjes. Maak de uitjes schoon. Snijd een stukje van de onderkant en van het bovenste groene deel. Blancheer de uitjes. Giet ze af en dompel ze even in koud water. Laat ze uitlekken. Smelt de boter in de pan en roer hier de suiker doorheen. Wentel, als de suiker lichtbruin kleurt, de lenteuitjes door de boter en suiker en laat ze enkele minuten zachtjes stoven. Schep ze uit de pan. Verdeel de plakjes rettich over de borden en leg hier de lenteuitjes op. Bestrooi de uitjes met een beetje, even geroosterde, sesamzaadjes. Versier de salade met stukjes paprika en tuinkers. Giet er een vinaigrette over die is gemaakt van 3 delen olie, 1 deel azijn en een beetje sojasaus.

2 eetlepels koekkruiden