Prost de nieuwe regenkoning

IMOLA, 26 APRIL. "Regenkoning' Ayrton Senna heeft gisteren afstand van zijn troon moeten doen. Tijdens de Grand Prix van San Marino, de vierde race om de Formule 1-wereldtitel, deed zijn aartsrivaal Alain Prost op het natte circuit "Enzo e Dino Ferrari' in Imola een geslaagde machtsgreep en bracht de stand gelijk. Zowel Prost als Senna won twee races.

De 38-jarige Fransman boekte zijn 46ste zege in totaal. De drievoudige wereldkampioen verkleinde het verschil in de stand om de wereldtitel met de Braziliaan tot twee punten, 26 om 24. Senna haalde de finish niet. Hij was niet de enige, want slechts negen van de 25 coureurs bereikten de eindstreep, zij het dat alleen de als tweede afgevlagde Schumacher als enige in dezelfde ronde werd geklasseerd. Het Duitse talent had een halve minuut achterstand.